Härliga Helsingborg

Helsingborg är Skånes näst största stad efter Malmö. Den kallas även Sundets Pärla, och när man besöker den så förstår man varför. Något som bidrar till att göra denna stad så pass spännande är dess närhet till Danmark. Helsingborg tillhör nämligen den del av Öresundsregionen där avståndet mellan Sverige och Danmark är som kortast, och endast 3 750 meter skiljer mellan Helsingborg och Danmark. Detta är en stad som framför allt är härlig att besöka sommartid.

Helsingborgs IF

För de besökare som gillar fotboll kan Helsingborg ståta med fotbollslaget Helsingborgs IF. Detta lag spelar sina hemmamatcher på arenan Olympia som har stått värd för en mängd arrangemang genom åren. Till dessa hör bland annat fotbolls-VM 1958, Dam-VM i fotboll 1995, samt U21 EM i fotboll 2009.

Helsingborgs IF har genom åren varit hem för en mängd olika profiler, där den mest kända är landslagslegendaren Henrik Larsson. Andra stora profiler som spelat här är Roland Nilsson, Andreas Granqvist, Mats Magnusson, och Rade Prica. Sedan säsongen 2017 spelar HIF, som de också kallas, i Superettan efter att säsongen 2016 ha åkt ur Allsvenskan.

Boende i Helsingborg

Helsingborg erbjuder besökarna en mängd olika typer av boenden i olika prisklasser. Här finns allt från lyxhotell till lite billigare sådana. Vill man bo så fint som möjligt ska man välja något av lyxhotellen som ligger nere vid hamnen. Här får man både en utmärkt utsikt över Öresund, så väl som ett mycket bra läge mitt inne i centrala Helsingborg. Här är det både nära till stadens många sevärdheter, samt till färjan över till Danmark. Exempel på dessa hotell är Elite Hotel Marina Plaza samt Radisson Blu Metropol Helsingborg.

Alla hotell är dock inte dyra sådana, utan det finns här som sagt var även billigare alternativ när det gäller boende. Dels finns här hotell i billigare prisklasser, men även ett antal B&B-boenden till förmånliga priser. Dessa erbjuder ett varierande utbud av service, och det är vanligt att dessa ligger mindre centralt till än vad de allra dyraste hotellen gör. Har man med sig bil är detta dock inga som helst problem, utan då är det fortfarande lätt att ta sig runt i staden och dess omgivning. 

Härliga Helsingborg

Sevärdheter i Helsingborg

Vad har då Helsingborg för sevärdheter att erbjuda som man kan passa på att se i samband med sitt besök? Svaret är att staden har ett stort antal sådana att välja bland. Vill man se vacker natur och grönområden kan ett besök i bland annat Ramlösaparken, Pålsjö skog, och Slottshagsparken vara en god ide. Är det istället bad som lockar har man ett stort antal badplatser att välja bland, till exempel vackra Tropical Beach med dess palmer och sin populära bar, natursköna Fortuna badstrand, Råå vallar badplats med dess långa sandstränder, samt kallbadhuset Kallis som utöver själva badet bland annat erbjuder bastu, utegym, och restaurang.

Dessa är bara några av de spännande platser som ingår i Helsingborgs utbud. Här finns med andra ord mycket att välja bland både när det gäller boende och sevärdheter, och vi rekommenderar varmt ett besök i denna härliga stad!