Båstad – lite skånskt och lite halländskt

Båstad – Skånska västkustens pärla!

Sol & sommar med avkopplande, skvalpande vågor vid havet eller en superspännande tennisturnering med ett intensivt nöjesliv som minner om klirret av champagneskålar i San Tropéz?

När vill Du vara där? Kanske under tennisveckan som infaller i slutet av juli varje år då Swedish Open går av stapeln? Eller kanske föredrar du en lugn promenad vid havet i början av juni? Åka på en Spa-weekend till Torekov hotell & SPA i maj och bada i den varma japanska poolen?Kanske vill du hellre göra en kulturell utflykt och besöka operasångerskan Birgit Nilssons släktgård som numera är museum och café? Varför inte väcka upp din kreativitet och dreja dig en vacker skål? Boka i så fall Drejarstugan och släpp loss på Skottorp Hantverk & Stengods. Som du märker saknas det inget att ta för sig i Båstad – om något, kanske tiden att göra det på? 

Båstad – något för alla

Vad Du än väljer att ta Dig för när Du kommer till denna vackra plats beläget på Bjärehalvön, med ena delen i Skåne och andra i Halland, så finns det något för alla och envar.Något som man i Båstad med stolhet kan visa upp, är det stora utbudet av gårdsbutiker och närproducerat. Det vattnas i munnen för alla mat- och matlagningsintresserade som kikar på utbudet som är rikt i dessa omgivningar.Det är inte bara frukt och grönt som erbjuds på gårdsbutikerna. Här hittar Du även egentillverkad glass och choklad samt chark & delikatesser. Det finns också lokala bryggerier – Båstad Bryggeri til exempel producerar, enligt egen utsago, färsköl ”enligt renlighetsprincipen”. Du som blir nyfiken på detta kan med enkelhet surfa in på deras hemsida och läsa mera.Båstad i slott & koja

I Båstad kan man bo som man trivs. Utbudet på logi är stort och det finns allt att välja på mellan Bed & Breakfast, Camping, vandrarhem till hotell, gästlägenheter, stugbyar och ett och annat slott, till exempel Örenäs slott där man även kan boka sig en förträfflig slottslunch.För dig som kommer vattenvägen finns det 4 gästhamnar att lägga till vid. 

För den kulinariske

Båstad - lite skånskt och lite halländskt

För de känsliga gomarna finns det mycket att välja på. Med närheten till havet bjuds det på mycket god fisk och skaldjur. På restaurang Sand beläget i hotell Skansen i Båstad, serveras det a´la carte, en läcker SPA-meny såväl som Gourmet-meny och Konferensmeny. Restarang Sand skyltar med en ärofylld plats i White Guide, där endast de allra bästa restaurangerna i Sverige får synas.

Resa till BåstadAtt ta sig till Båstad är enkelt. Bilar Du hit tar du E6:an ända fram. Med flyg kan man ta sig till Ängelholm, som är den närmsta flygplatsen. I annat fall kan man flyga till Sturup i Malmö eller Skurup i Köpenhamn och ta tåget sista biten.Välkommen till Båstad – När vill Du vara här?